Zmes FunCakes na Pusinky a Pavlovu tortu (Meringue Powder) 150g
Zmes FunCakes na Pusinky a Pavlovu tortu (Meringue Powder) 150g
Návod na použitie:
Príprava pusiniek: Rúru predhrejeme na 120°C (teplovzdušnú rúru 100°C). Uistíme sa, že miska a metla na šľahanie sú čisté a odmastené. Zmiešame 14g prášku FunCakes na pusinky so 125ml vody a 125g jemného kryštálového cukru. Zmes šľaháme pri vysokej rýchlosti 5 minút do bielej peny. Po kúskoch pridávame ďalších 250g jemného kryštálového cukru lyžičku po lyžičke. Mixujeme kým zmes pekne drží tvar (po otočení metly hore nohami, hmota neklesne). Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka a tvarujeme pusinky na plech pokrytý papierom na pečenie. Sušíme v rúre cca 90 minút. Pusinky necháme vychladnúť v rúre.
Príprava Pavlovej torty: Ten istý postup prípravy hmoty ako pri pusinkách. Namiesto tvarovania pusiniek, dáme hmotu na papier na pečenie a vypuklou stranou lyžice ju vytvarujeme do kruhu s priemerom cca 20cm. Sušíme v rúre 2 a ½ hodiny a následne necháme vychladnúť v rúre. Ideálne je pripraviť Pavlovku deň vopred, aby dobre vyschla. Potom by mala byť zvonku suchá, ale zvnútra stále trochu vláčna. Vyšľaháme 250ml smotany s 2 lyžicami práškového cukru dotuha. Vychladenú Pavlovku potrieme šľahačkovým krémom. Ozdobíme čerstvým ovocím.
Zloženie:
Vaječný bielok z voľného chovu (sušený), cukor, zahusťovadlo E466, kyselina E330. Môže obsahovať stopy lepku, mlieka, sóje a lupiny. Alergény sú vyznačené tučným písmom.
Balenie:
Hmotnosť netto – 150g
Výživové údaje na 100 g:
Energia – 1580kJ (377kcal)
Tuky – 0g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
Sacharidy – 45g z toho cukry 39g
Bielkoviny – 45g
Soľ – 2,5g
Skladovanie:
Chráňte pred priamym slnečným žiarením a nepriazňou počasia.
Výrobca:
FunCakes, Casablancaweg 20, 1047 HP Amsterdam, Holandsko
Tento produkt má certifikáciu Halal.