Často nás prekvapí neočakávaná no milá návšteva… Ako väčšina žien tak aj ja sa snažím ponúknuť niečo sladké pod zub… Teraz mal môj “skoro manžel” narodeniny tak som vyskúšala tento perfektný a hlavne rýchly dezertík, ktorý som servírovala do fingerfood pohárikov :) Do receptíku uvediem, všetko čo som použila ja, fantázii sa ale medze nekladú a ak máte trošku viac času dá sa to ešte trošku viac vyšperkovať ;)

Potrebujeme:

1PL masla

1PL práškového cukru

čučoriedky

maliny

Mascarpone

Panna Cotta – DEBIC

šľahačková smotana

fingerfood poháriky

minizápichy

Postup:

Do roztopeného horúceho masla dáme čučoriedky, pár minút necháme variť.. Keď šťava z ovocia zhustne tak odstavíme a necháme vychladnúť.

Do misky vylejeme Panna Cottu (má trošku hustejšiu konzistenciu, nezľaknite sa :)) a miešame mixérom až kým nedostaneme krásnu krémovú konzistenciu – mne to trvalo 3-4minúty, pridáme 1dcl šľahačkovej smotany a ešte premixujeme.

V ďalšej miske si vyšľaháme Mascarpone s 1PL práškového cukru, pridáme 1dcl šľahačkovej smotany a ešte 2-3minútky miešame mixérom, na koniec zašľaháme maliny :)

Do fingerfood pohárika dáme vychladnuté čučoriedky, na ne Panna Cottu a navrch Mascarpone :)

Keď budete dávať Panna Cottu na spodnú vrstvu ovocia tak šťava z ovocia sa v rohoch trochu zdvihne a vytvorí peknú vzorku po okraji pohárika…

Ako tip na budúce – pod ovocie môžu ísť ešte nadrvené sušienky a na ozdobenie napríklad aj čokoládové hoblinky, prípadne trubičky ;) Servírovať môžme aj v pohároch od vína – vyzerá to rovnako super, ale porcií spravíte menej :)

(Ak nebudete mať šľahačku tak aj Panna Cottu aj Mascarpone môžte vyšľahať aj bez nej, sú to výborné suroviny aj bez nej.)

S mojou dvojročnou princeznou, ktorá mi počas celej prípravy asistovala Vám želáme dobrú chuť ;)

L & V